Екс-генерал СБУ Наумов, якого затримали у Сербії, міг передавати спецслужбам Росії секретні дані про ЧАЕС, - "Схеми"

Колишній генерал СБУ Андрій Наумов, якого затримали 7 червня у Сербії, міг збирати та передавати російським спецслужбам дані, що становлять державну таємницю, зокрема, щодо систем безпеки зони відчуження ЧАЕС. Про це "Схемам" повідомили у Державному бюро розслідувань (ДБР), яке розслідує кримінальне провадження за фактом можливої державної зради Наумова, передають Патріоти України.

"Здійснюється досудове розслідування за фактом можливої державної зради громадянина України, який, обіймаючи посаду керівника державного підприємства, що забезпечує діяльність зони відчуження ЧАЕС, та в подальшому, керівну посаду в Службі безпеки України, збирав відомості щодо функціонування систем безпеки зони відчуження ЧАЕС та іншу інформацію конфіденційного характеру", – йдеться у відповіді.

До свого приходу в СБУ Андрій Наумов керував держпідприємством "Центр організаційного-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження".

У справі за "можливим фактами вчинення Наумовим державної зради" співробітники ДБР провели обшуки за адресами "осіб, які можуть бути причетними до збирання та передачі іноземній державі, іноземній організації або ïx представникам відомостей, що становлять державну таємницю", йдеться у відповіді правоохоронців.

"На теперішній час вживаються необхідні заходи для встановлення всіх об'єктивних обставин кримінального правопорушення та осіб, які можуть бути причетними до співпраці з спеціальними службами та окупаційними військами країни агресора", – зазначили у відомстві.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...