Екс-посол України в США Чалий спрогнозував, за яких обставин може відбутися тет-а-тет Путіна і Зеленського

Зустріч президентів України Володимира Зеленського і Росії Володимира Путіна, може відбутися лише під величезним тиском міжнародної спільноти на Путіна та за умови, що втрати РФ від політики її очільника зростатимуть. Про це в ефірі “Прямого” заявив надзвичайний і повноважний посол України в США (2015-2019) Валерій Чалий, зазначають Патріоти України.

Чалий наголосив, що наразі бачить лише два варіанти, за яких може відбутися зустріч глав України та Росії. Перший сценарій розвитку подій передбачає збільшення тиску на Путіна та ріст збитків РФ.

“Путін погодиться робити якісь зустрічі рішення тільки при двох умовах. Перша умова – це консолідований і величезний тиск на нього, і щоби втрати Росії, від такої політики, були набагато більші аніж зараз. Тоді можливі такі зустрічі. Ну це нереально зараз”, – наголосив Чалий.

Він також заявив, що Путін зустрінеться із Зеленським, якщо Україна здасть свої позиції у протистоянні з Російською Федерацією. Та додав, що в Росії наразі із задоволенням спостерігають за наслідками політики чинної української влади.

“Ну, і друга, це коли українська влада піде на капітуляцію. Третього варіанту тут немає. Тому в принципі, знаєте я думаю, що серпень і цей візит (Зеленського до Вашингтону – прим.ред) і ситуація, яка складеться в осени…в Росії потирають руки очікуючи, що буде сприятливий момент”, – резюмував Чалий.

Раніше Валерій Чалий також заявив, що агресивна політика президента РФ Володимира Путіна підштовхує країни ЄС до консолідованої боротьби з Кремлем.

Також, на його думку, напередодні візиту президенту України Володимира Зеленського до Вашингтону влада має розв’язати проблеми з недовірою західних партнерів до Києва.

Нагадаємо, 12 липня Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Берліну, де зустрівся з канцлеркою Ангелою Меркель, президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром та кандидатом на посаду канцлера Арміном Лашетом.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...