Екс-президент Перу при спробі арешту пустив собі кулю в голову

Поліція отримала ордер на затримання колишнього голови держави у справі щодо відмиванні грошей і змові

У середу, 17 квітня, колишній президент Перу Алан Гарсія вистрелив собі у голову, коли поліцейські прибули в його будинок в Лімі, щоб затримати його у справі щодо корупції, зазначають Патріоти України.

Як передає видання, 69-річний політик вистрілив собі в голову до того, як поліцейські встигли його заарештувати. Гарсію госпіталізували в критичному стані в лікарню, де йому зробили операцію.

Місцеві ЗМІ згодом повідомили, що лікарі боролися за його життя, однак Гарсія помер.

Відзначимо, що поліція Перу отримала ордер на попередне затримання Гарсії терміном на десять днів у справі щодо відмиванні грошей і змові з обтяжуючими обставинами.

Зокрема, колишнього президента підозрюють в отриманні хабарів від бразильської будівельної компанії Odebrecht під час його другого терміну правління в 2006-2011 роках. За версією слідства, це пов'язано з будівництвом лінії метро в Лімі. При цьому, сам Гарсія заперечував усі звинувачення у хабарництві.


Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...