Екс-спікер Генштабу ЗСУ назвав єдиний спосіб завершення війни на Донбасі (відео)

Для того, щоб захопити місто, його треба знищити вщент. Однак концепція і позиція вищого військово-політичного керівництва України спрямована на те, щоб не допустити втрат мирного населення.
Владислав Селезньов. Фото: Гордон.

Єдиний спосіб вирішити ситуацію на Сході і Півдні України – це політико-дипломатичний шлях. На цьому наполягають усі ключові постаті українського політикуму. Про це сказав військовий експерт, екс-спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

Він пояснив, що "ідея рушити армією вперед, звільняючи окуповані населені пункти від терористів, – це маячня". "Ми маємо враховувати досвід сучасних збройних конфліктів. Для того, щоб захопити місто, його треба знищити вщент. Концепція і позиція вищого військово-політичного керівництва України спрямована на те, щоб не допустити втрат мирного населення. Держава зараз перебуває у стані турбулентності, ідуть виборчі перегони і практично всі кандидати пропонують свої шляхи вирішення конфлікту – переважна більшість із політиків зосереджується саме на політико-дипломатичному вирішенні ситуації", – сказав він.

Загострення на Донбасі не пов'язане із передвиборчим процесом в Україні, переконаний експерт. Він зазначив, що причиною є сезонний фактор. "Як тільки з'являється листя на деревах, так звана "зеленка", то тоді починають активніше діяти диверсійно-розвідувальні групи. Щодо подій, пов'язаних із виборами, то безумовно, Росія уважно стежить за перебігом подій, але я не думаю, що вона стане напряму втручатися в цей процес із застосуванням збройних сил", – додав Селезньов.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...