Екс-ватажок "ДНР" Гіркін назвав винних у ліквідації Захарченка

Терорист відкидає офіційні версії за якими, всі "діячі республік", включаючи Захарченка, стали жертвами українських спецслужб.

Ігор Гіркін. Фото: соцмережі.

Колишній польовий командир бойовиків «ДНР» Ігор Гіркін «Стрєлков» звинуватив Москву у вбивстві очільника «ДНР» Захарченка. Про це він сказав в інтерв’ю виданню MK.RU, передають Патріоти України.

«Я залишився вірним своїм поглядам та ідеалам – незалежно від того, як розгорталася політична ситуація, як змінювалася «лінія партії», – сказав терорист.

За його словами, людина, яка стріляє в інших, повинна бути готовою до того, що рано чи пізно вистрілять в нього. І неважливо, з якого боку станеться постріл – спереду або ззаду.

«Але зверніть увагу: багато хто з тих, хто прогинався під цю «лінію», вже мертві. Пан Захарченко – я його назвав «паном» після того, як він підписав Мінські домовленості, – сприймав на ура майже всі накази з Москви. І де він?.. Те ж саме можна сказати про цілу низку інших донбаських діячів. Зручність – ще не гарантія безпеки», – сказав Гіркін.

Терорист відкидає офіційні версії за якими, всі діячі, включаючи Захарченка, стали жертвами українських спецслужб. «Вважаю, що без участі людей, пов’язаних, скажімо так, з впливовими російськими колами, усунути Захарченко було б неможливо. Не думаю, що рішення про усунення було прийнято офіційною владою, але більш ніж імовірно, що існували серйозні сили, зацікавлені в усуненні», – стверджує Гіркін.

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...