Ексглава МВС Захарченко телефонував Вілкулу із закликом здати Кривий Ріг Росії

Ексглава МВС Віталій Захарченко, який втік до Росії в 2014 році, в перші дні війни дзвонив начальнику військової адміністрації Кривого Рогу Олександру Вілкулу з пропозицією здати місто окупантам. Про це Вілкул розповів в інтерв'ю Українській правді, передають Патріоти України.

За словами глави ВА Кривого Рогу, Захарченко, з яким вони разом працювали в Кабміні часів експрезидента-втікача Віктора Януковича зателефонував йому на другий день повномашстабного вторгнення РФ.

"Це ж було на другий день, в той момент, коли прапорці на карті рухалися з жахливою швидкістю. [Подзвонив] із такою ось пропозицією: Олександре Юрійовичу, ви ж розумна людина, ви розумієте, що ситуація вже визначена. Підпишіть, будь ласка, від імені Кривого Рогу якийсь там договір із окупантами про любов, дружбу, взаєморозуміння, взаємодопомогу, і будете великою людиною, як він висловився, у "новій Україні", – розповів Вілкул.

За його словами, у відповідь він послав Захарченка "дуже довгим нецензурним виразом", а також повідомив про цей дзвінок до спецорганів.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...