Ексголова НАЗК натякнув, що в українському уряді "засіли агенти Кремля"

Кабмін вирішив закрити реєстр міжнародних спонсорів війни, яке впродовж двох років поповнювало Нацагентство з питань запобігання корупції. Колишній голова НАЗК Олександр Новіков в коментарі ЗМІ заявив, що це не відповідає інтересам України, а уряд фактично діє проти Офісу президента, передають Патріоти України.

«19 квітня 2022 року міжнародною робочою групою Макфола-Єрмака було затверджено план санкції проти Росії. І в дев’ятому розділі цього плану зазначено, що треба створити і опублікувати реєстр всіх міжнародних компаній, які все ще діють в Росії і Білорусі. На сайті президента можна знайти плани санкцій, де прямо передбачено створення такої реєстру. Тобто фактично уряд діє проти Офісу президента в цьому випадку», – заявив він.

Новіков також нагадав, що, відповідно до Конституції України, Конвенції проти корупції, закону «Про запобігання корупції» і зобов'язань України перед Євросоюзом НАЗК є незалежним органом. «Тобто таке рішення уряду – це перевищення повноважень з його боку. І якщо НАЗК раптом виконає це рішення, воно діятиме не в повній відповідності до цих документів», – наголосив він.

Колишній голова НАЗК зазначив, що рішення уряду не відповідає інтересам України. За його словами, завдяки роботі міжнародного реєстру, купа міжнародних компаній-«спонсорів війни» вийшли з РФ. «Росія і її агенти в Україні зацікавлені в тому, щоб такого реєстру не було, щоб міжнародний бізнес продовжував працювати в Росії і підсилював її технологічно, менеджерськи і фінансово. Я впевнений, що на підготовку і прийняття такого рішення вплинули якраз ті люди, які працюють в інтересах нашого ворога», – підкреслив Олександр Новіков.

Ексголова НАЗК заявив, що рішення уряду «знаходиться поза межами правового поля, є нелегітимним, не обов’язковим до виконання».

Джерело: Главком

"Це складна історія": 10-річна дівчинка запитала Туска, чому НАТО не відправить війська в Україну

четвер, 9 травень 2024, 22:15

Північноатлантичний Альянс не хоче відправляти свої війська в Україну, бо вважає, що це може призвести до ядерної війни. Про це сказав прем'єр-міністра країни Дональд Туск у розмові з 10-річною дівчинкою. Дитина запитала у нього, чи не можна відправити...

"До сакральних дат прив'язуватися не будемо": ГУР Міноборони обіцяє нові "сюрпризи" для росіян

четвер, 9 травень 2024, 22:00

"Головне управління розвідки і загалом українські Сили оборони та безпеки на відміну від ворога не займаються якимись магічними датами і прив'язкою до якихось пропагандистських подій. Ворог має постійно бути в напрузі і розуміти, що поки триває геноцид...