Ексміністр Данилюк подав до суду на колишніх соратників: Вимагає зупинити конкурс на посаду очільника Бюро економічної безпеки

Олександр Данилюк

9 серпня Окружний адміністративний суд Києва оголосив, що отримав позов, в якому клопочуть про заборону подальшого проведення конкурсу на посаду директора Бюро економічної безпеки, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу ОАСК.

"Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано заяву про забезпечення позову, заявником в якій зазначений Олександр Данилюк. Вказана заява надійшла до суду до подання позову", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що позивач просить суд заборонити комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Бюро економічної безпеки подальше проведення всіх етапів конкурсу. Серед інших вимог заяви – зупинити дію протоколу засідання комісії №3 від 29 липня до набрання законної сили рішенням у справі.

Наразі суд вирішує питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

29 липня Данилюк опинився серед 11 людей яких не допустили до конкурсу на посаду глави БЕБ. Причиною відмови стало невизнання диплому Університету Індіани.

30 липня екссекретар РНБО та очільник Мінфіну Олександр Данилюк на власному дні народження вдарив в обличчя колишнього міністра економіки й чинного радником глави Офісу президента Тимофія Милованова. Причиною бійки Данилюк назвав те, що Милованов нібито зумисне не допустив його кандидатуру на посаду глави Бюро економічної безпеки.

Милованов, коментуючи інцидент, підтвердив, що отримав в обличчя, через відхилення кадидатури Данилюка на конкурсі.

Як повідомлялося, Верховна Рада 28 січня ухвалила Закон «Про Бюро економічної безпеки України».

Зазначимо, що 9 серпня конкурсна комісія визначила шортліст з 12 кандидатів на посаду директора Бюро економічної безпеки. У ньому є зокрема чинний глава Фіскальної служби Вадим Мельник.

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...

Росія змінила тактику: Експерт назвав ключові умови, за яких Україна зірве плани наступу ворога

субота, 20 квітень 2024, 7:50

Українці нададуть російським загарбникам "запрошення до пекла", якщо найближчим часом наша країна отримає від партнерів необхідну підтримку. Це американський пакет військової допомоги, чеська ініціатива із закупівлі та постачання боєприпасів, робота пр...