Ексміністру оборони, який погодив підписання Харківських угод, повідомили про підозру - його звинувачують у держраді

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у державній зраді колишньому міністру оборони України Михайлу Єжелю, який погодив підписання Харківських угод. Своїми діями урядовець сприяв країні-агресору Росії в окупації Криму, передають Патріоти України.

У відомстві зазначили, що Єжель був головнокомандувачем ВМС України та розумів усі ризики продовження перебування російського флоту на території півострова. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За інформацією ГБР, ексміністр оборони погодив весь пакет документів, необхідних для імплементації угоди між Україною та Росією щодо перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Окрім того, Єжель погодив Харківські угоди, навіть не відвідавши засідання Кабінету міністрів, на якому вони обговорювалися, а також без проведення обов'язкової правової експертизи щодо відповідності цих угод Конституції та законам України.

У ДБР наголосили, що документи створили умови для продовження перебування чорноморського флоту РФ на території України на 25 років, що сприяло нарощуванню військової техніки та особового складу країни-агресора у Криму. При цьому Харківські угоди сприяли надалі анексії АР Крим та міста Севастополя у 2014 році.

Колишній міністр оборони підозрюється у скоєнні державної зради за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 КК України). Кримінальне провадження здійснюється за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...