Екснамісник Лаври клявся, що не підтримував російську агресію і поважає всі конфесії: Суд прийняв рішення щодо арештованого митрополита Павла

Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід для колишнього настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла (Петро Лебідь) у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці – до 29 січня. Про це повідомило Суспільне у середу, 29 листопада.

Прокуратура просила продовжити митрополиту запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носіннями електронного браслету і покласти на нього обов'язки з'являтись до прокурора, не спілкуватись із свідками.

"33 млн гривень була застава. В Лебедя домашній арешт і він має прибувати до слідчого судді, не спілкуватись з свідками, носити електронний браслет. Він може впливати на свідків і потерпілих, може здійснити нові правопорушення. Прошу продовжити строк дії цих заходів на 60 діб. Він має прибувати до прокурора суду, не відлучатись без дозволу суду, не спілкуватись із свідками", — сказав прокурор Євген Завістовський.

У свою чергу адвокати митрополита клопотали про відвід судді Світлани Гречаної, бо вона начебто ігнорує клопотання сторони захисту, а також проводить засідання під час повітряної тривоги.

Сам митрополит стверджував, що він "ніколи не був на стороні російської агресії", а також "ніколи не відносився з неповагою до інших конфесій".

"В мене є родичі протестанти. Коли в мене був інфаркт, лікар сказав, ви будете в лікарні до 28 серпня, а потім каже, я повинен вас виписати, бо давлять з прокуратури. Я являюсь інсулінозалженим, прокуратура поставила прослушки, заставляли мене підписати, що я не інсулінозалжений. Те, що просять прокурори, я проти", – заявив Лебідь.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...