Екснардеп Лещенко показав, скільки заробляє під час війни в "Укрзалізниці"

Позаштатний радник голови Офісу президента Сергій Лещенко задекларував 194,9 тис. грн гонорарів та інших виплат, отриманих від АТ «Укрзалізниця». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на реєстр декларацій.

Кошти надійшли Лещенку як члену наглядової ради АТ «Укрзалізниця». Датою отримання вказано 7 грудня 2023 року. Ймовірно, розрахунок із членом наглядової ради «Укрзалізниця» провела за грудень.

Зауважимо, що це перше декларування Сергія Лещенка під час війни. Адже з початку вторгення РФ українська влада ухвалила рішення про необов'язкову подачу електронних декларації держслужбовцями та посадовцями місцевого самоврядування. І лише 10 грудня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції виконало вимоги прийнятого Верховною Радою України Закону № 3384-ІХ та забезпечило відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Варто наголосити: на початку лютого 2022 року Сергія Лещенко було перепризначено до наглядової ради «Укрзалізниці». Також він став заступником голови наглядової ради. Загалом, Сергій Лещенко у наглядовій раді «Укрзалізниці» – з кінця 2019 року. До цього працював народним депутатом VIII скликання, ще раніше – журналістом-розслідувачем.

У 2021 році Лещенко майже щомісячно декларував 332 тис. грн гонорарів та інших виплат від АТ «Укрзалізниця». Його повноваження закінчилися у вересні 2021 року. З березня 2022 року Сергій Лещенко також працює позаштатним радником голови Офісу президента.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...