Експерт пояснив, чому Росія відновила масовані атаки й чи може повернутися в залп 60 ракет

Росія повернулася до масованих обстрілів України. Зокрема, це може бути пов'язано з тим, що ворог після "паузи" наростив запаси.Думку про це висловив експерт з питань авіації Валерій Романенко, пише "РБК-Україна", передають Патріоти України.

За його словами, виробництво ракет у РФ продовжується. "Крім того, змінився характер використання ракет. Експерт звертає увагу: якщо раніше окупанти виправдовувалися за удари по мирних містах і казали "Ви самі винуваті", "Це не ми" тощо, то зараз вони це вже називають "Ударами возмездия", - каже експерт.

Він також не виключає можливості, що у Росії збільшилася кількість персоналу, який готує ракети."Коли почнеться наш контрнаступ, то їм треба якось реагувати. Якщо авіація у них не зможе активно взяти участь, то їм доведеться використовувати ці свої ракети вже не з терористичною метою, а масово запускати по наших транспортних об'єктах, мостах тощо", - каже Романенко.

Він пояснює, що носіїв ракет для масованих ударів у країни-агресора достатньо. "Я думаю, що вони будуть здатні завдавати масовані удари. Адже масований удар - це група кваліфікованих людей, яка здатна підготувати програми для запуску ракет. А якщо вони збільшили частоту нальотів, то такі люди в них є. Носіїв в них достатньо. При цьому вони ж не лише авіаційні ракети можуть запустити", - зазначає Романенко.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...