Експерт пояснив, чому Україні так потрібні американські ракети ATACMS

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко пояснив, чому Україні так потрібні американські ракети дальньої дії ATACMS, передають Патріоти України.

"Перш за все, ATACMS на зберіганні у США більше ніж Storm Shadow і Scalp EG у Великобританії і Франції разом узятих, причому в рази. Але, найголовніше це те, що дана ракета дозволяє нам значно розширити спектр локацій пусків і підвищити раптовість нанесення ударів", - написав він.

Коваленко стверджує, що завдяки тому, що ATACMS застосовуються РСЗВ M142 HIMARS і M270, не буде постійної прив'язки до локації розміщення і можливості відстежити напрямок загрози. Уздовж всієї лінії бойового зіткнення знаходяться десятки M142 і M270, які в будь-який момент зможуть застосувати ATACMS.

"Україна зможе значно урізноманітнити географію застосування далекобійних ракет і значно підвищити можливості щодо успішного просування СОУ і звільнення окупованих територій. Комбінуючи ATACMS з іншими ракетами ми доб'ємося максимального ККД", - розповів експерт.

На його думку, відсутність ATACMS - це обмеження української армії в операціях зі створення умов для успішного наступу і наполеглива відмова від передачі цих ракет це більше саботаж таких операцій, ніж будь-що інше.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...