Експерт пояснив, як вибухи на аеродромах ускладнили для РФ масовані атаки по Україні

Атаки на дві авіабази РФ змусили росіян розосередити свої ракетоносці, що значно ускладнило поставки ракет до них, передають Патріоти України.

Навіть такими атаками - якщо уражується 1-2 ракетоносця - то ми за кілька місяців, думаю, відсотків 30-40 їх флоту ракетоносців можемо знищити, про це сказав військовий експерт Павло Нарожний в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Росія, звісно, злякалася і почала ховати свої Ту-195 та Ту-160 (стратегічні бомбардувальники-ракетоносці - Ред.) від ударів українських дронів. Вони це роблять, щоб розосередити, щоб не було єдиної точки, якою був "Енегельс", "Дягілєво". Це дуже сильно б’є по їхній логістиці, дуже важко буде доставляти ракети до їх ракетоносців. Тому вони не зможуть робити такі масовані атаки, тобто за раз до 100 ракет стріляти", - сказав Нарожний.

Він зазначив, що, виходчи з цього, вважає проведені атаки на аеродроми доволі успішними, навіть якщо й пошкоджено лише два ракетоносця.

"Я думаю, що з часом наші військові відточать свою практику, своє вміння, і ми будемо знищувати 5-10 ракетоносців за одну атаку. Чим більше буде знищено, тим менше буде у росіян можливості по нас стріляти", - сказав Нарожний.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...