Експерт прогнозує блискавичний прорив ЗСУ: Звідки можуть прийти хороші новини

Збройні сили України здатні здійснити блискавичний прорив до Мелітополя. Наразі цей напрямок є найбільш перспективною зоною, де противник може отримати нову поразку. Про це "РБК-Україна" розповів військовий експерт, полковник Сергій Грабський. Він повідомив, як це вплине на фронт загалом, передають Патріоти України.

"Для мене об'єктивно переважаючим є південний напрямок, зокрема Мелітополь. Якщо ми виходимо на Мелітополь, ми вирішуємо два завдання. Перше - ми розсікаємо сухопутний коридор до Криму. Друге - ми перетворюємо Крим на острів і вся його стратегічна цінність для окупантів втрачається з виходом на Мелітополь", - пояснив експерт.

За словами Грабського, це буде забезпечуватися і тиском з Вугледара на південь, і широким фронтом на правому березі Дніпра, звідки можна обстрілювати окупантів. Це дозволить розхитати оборону ворога і створити передумови для прориву.

Експерт вважає, що росіяни усвідомлюють небезпеку для себе й тому стягують під Мелітополь все, що тільки можна. Грабський зазначив, що туди йдуть ешелони техніки та додатковий особовий склад - в Токмак, Мелітополь, Веселе. Крім того, створюються бази прикриття в Приморську й проводяться маневри в районі Нової Каховки.

"І це каже про те, яке значення вони приділяють Мелітополю і наскільки вони чітко усвідомлюють перспективи українського наступу. Тому я б сказав, що Мелітополь виглядає найбільш перспективною зоною, де противник може отримати нову поразку. А ця поразка буде для нього катастрофічною", - підсумував він.

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...