Експерт розповів, чому травень став рекордним місяцем за кількістю обстрілів та атак Росії (відео)

Травень видався рекордним на інтенсивність обстрілів столиці російським ракетами та дронами, які РФ отримує з Ірану. З чим це можна пов’язати і чи можна погодитися з тезою, що росіяни таким чином хотіли виснажити нашу ППО, розповів в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

“Вони, можливо, і хотіли, але їм не вдасться. Справа в тому, що Україна продовжує формувати багатоешеленовану систему захисту ППО. Питання в тому, що якщо за допомогою Шахедів виснажується якийсь один-два компоненти, нарощується третій-четвертий компонент", - зазначив експерт.

Він розповів, що кожен елемент оборони, як правило, працює по своїм цілям. "Боротьба з Шахедами це не завжди і не виключно зенітно-ракетні комплекси, а ще й мобільні групи, ще й зенітки та інші засоби, якими протидіють. Боротьба з балістикою — це, наприклад, Patriot. Боротьба з іншими повітряними цілями — це "Айріс-Т", "Насамс", - заявив Мусієнко.

Експерт заявив, що виснаження українських сил ППО це не єдина мета обстрілів, які ведуть росіяни. "Є ще дві цілі, які вони переслідують. Перша — за будь-яких умов зірвати контрнаступ. І тут є два розгалуження: перше — знайти цілі, як думає ворог, де може зберігатися західне озброєння або ж перешкодити його постачанню до місць зберігання; друге — зіграти на деморалізацію населення і продемонструвати, що, мовляв, ніякого контрнаступу немає, а Росія ще й атакує. Вони кидають постійні наративи, зокрема, і в Європі, мовляв, вони продовжують атаки, Україна нічого не може тощо", - каже Мусієнко.

Він заявив, що росіяни також час від часу прибігають до зміни тактики, а також до зміни певних підходів та маршрутів своїх атак. "Вони це роблять. Але я хочу наголосити, що нічого нового не придумав ворог, це циклічність. Тому що рік тому, так само коли Україні надходила допомога від наших партнерів, ми пам'ятаємо артилерію, вони намагалися це зривати, вишукувати логістичні вузли, різні підприємства, де це може зберігатися тощо. Плюс, це ще й певна така злість, яка у них виникає на те, що їхні атаки не є вдалими настільки, наскільки є українські останнім часом за допомогою використання Storm Shadow. Так, на жаль, є поодинокі випадки влучань, які за весну відбувалися по деяким об’єктам на території України", - сказав експерт.

Він додав, що попри пошкодження житлових будинків, Росія не досягає поставлених цілей цими атаками.

"Згадаймо слова міністра оборони Великої Британії": Згурець оцінив можливе оголошення широкомасштабної мобілізації у РФ

вівторок, 19 березень 2024, 10:00

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зауважив, що якщо у РФ оголосять масштабну мобілізацію, то тільки на початок осені можуть бути сформовані більш-менш боєздатні сили противника. Про це він розповів в етері "Ес...

Тепер "чеських" снарядів може бути значно більше заявлених 800 000: "Допомога на €5 млрд призначена для України, а не розвитку оборонної промисловості ЄС" – Боррель

вівторок, 19 березень 2024, 9:50

Європейський фонд військової допомоги обсягом €5 млрд покликаний підтримувати Україну, тому країни Євросоюзу можуть використовувати його як для замовлення боєприпасів, так і для компенсації їх закупівлі за межами ЄС. Про це заявив Високий представник Є...