Експерт знайшов зв'язок між наданням Україні ракет Taurus та F-16: Про що йдеться


Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський переконаний, що у німців не стоїть питання - надавати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus чи ні, але є питання, як Збройні сили України будуть їх запускати. Про це він сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини", передають Патріоти України.

"Я думаю, у них насправді не стоїть питання давати Taurus чи ні, питання стоїть як. Тому що базисне питання, яке стоїть з Taurus, воно досі не вирішено, - з чого їх запускати", - заявив експерт.

На його думку, "якось дивно вийшло в англійців, французів і німців, що вони ніби робили три різні крилаті ракети в рамках одного спільного проекту, і які вимагають тепер різної адаптації під носії". "І здавалось би, що в нас є певна кількість Су-24, які за офіційними даними були адаптовані для запуску Scalp чи Storm Shadow, а значить туди можна повісити Taurus, але ні. Очевидно, німці вважають, що певне доопрацювання ще треба", - сказав Киричевський. Він не виключає, що поставки Taurus "підв’язані" під надання Україні західних винищувачів F-16.

"Під F-16 нам потрібні будуть далекобійні засоби ураження також, тим більше, що Су-24 у нас, м’яко кажучи, обмежена кількість. І чи дадуть нам США ракети AGM-158 - далекобійні крилаті, розраховані саме під F-16? Можливо, якраз між США і Німеччиною може бути певна негласна домовленість, що тепер Taurus буде під F-16 замість тих самих AGM-158, які американці так чи інакше не дадуть, бо саме такі ракети їм треба будуть у разі війни проти Китаю. Тому, можливо, ми щодо Taurus поспішаємо бути песимістичними", - прокоментував Киричевський.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...