"Експерти МАГАТЕ не спілкувалися із персоналом наодинці": Співробітник розповів про візит місії на ЗАЕС

Експерти зі складу делегації Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) ходили територією Запорізької АЕС та спілкувалися зі співробітниками в присутності російських окупантів та працівників Росатому. Про це розповів інженер ЗАЕС у коментарі "Суспільному" на умовах анонімності, передають Патріоти України.

«Вони водили Ґроссі та інспекторів своїм маршрутом, показували „карти прильотів“ і привели до них місцевих колаборантів із заявами від „небайдужих громадян“ про необхідність припинення обстрілів. Це був цирк», — заявив співробітник ЗАЕС.

За його словами, окупанти переконували представників МАГАТЕ в тому, що на станції перебувають «війська радіологічного, хімічного та біологічного захисту», а не російські бойові підрозділи, і що Запорізьку АЕС нібито обстрілюють ЗСУ.

1 вересня делегація МАГАТЕ з 14 експертів побувала на Запорізькій АЕС у тимчасово захопленому Енергодарі. Фахівці провели на території ЗАЕС кілька годин. На станції залишилося п’ять представників місії, які розвантажують привезене ними обладнання і планують продовжити роботу. Голова місії, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі сказав, що делегація встановить постійну присутність на ЗАЕС.

Напередодні Головне управління розвідки Міністерства оборони повідомило, що перед візитом місії МАГАТЕ окупанти піддали репресіям «неблагонадійних» співробітників ЗАЕС — вони зникли зі станції, їхня доля невідома. При цьому спеціально підготовлена «масовка» мала створити у членів місії враження повної підтримки місцевими жителями дій окупантів.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...