Експеримент довжиною у два місяці: Бутусов погодився на посаду в Міноборони

Журналіст уточнив, що йому були запропоновані чотири посади у відомстві.

Український журналіст Юрій Бутусов прийняв пропозицію стати позаштатним радником міністра оборони Андрія Тарана. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook за підсумками зустрічі з главою Міноборони, повідомляють Патріоти України.

Журналіст уточнив, що йому були запропоновані чотири посади у відомстві. "Виявляється, така терміновість і публічність виклику пояснювалася тим, що міністр мені запропонував чотири посади:

  1. Начальник управління нормативно-методичного забезпечення та моніторингу нерухомості і земель Міноборони;
  2. Начальник одного з управлінь в департаменті військово-технічної політики;
  3. Начальник директорату інформаційної політики (це якесь нову назву в структурі МО);
  4. Позаштатний радник міністра оборони на громадських засадах для висвітлення проблем некомпетентності та корупції в структурах МО і ЗСУ, без зарплати, без кабінету, без якихось повноважень, тобто я залишаюся працювати журналістом", –розповів Бутусов.

Журналіст уточнив, що погодився два місяці обіймати посаду радника. Він підкреслив, що на роботу журналіста це не вплине.

"Для мене це:

  • Визнання об'єктивності моїх статей про ситуацію в Міноборони, і визнання міністром необхідності реагування на критику. Про якусь політичну підтримку, про піар, мова навіть не піднімалася, так що, як всі розуміють, в моїй роботі журналіста нічого не зміниться.
  • Можливість перевірити як реагує міністерство на мої статті, наскільки швидко я тепер буду отримувати коментарі, враховуючи, що я тепер буду до 20 лютого 2021-го року підписувати інформацію по темі МО ще і як "радник міністра оборони на громадських засадах".
  • Підтвердження необхідності справжніх структурних реформ в Міноборони, а також завершення розслідування резонансних справ.
  • За два місяці зроблю серію матеріалів про проблеми оборонного планування та розвитку армії, а через два місяці 20 лютого – підсумкову доповідь.

За результатами якого повідомлю – буду я залишатися радником або відмовлюся від статусу із зазначенням конкретних причин", – розповів журналіст. Крім того, Бутусов підкреслив, що запропоновані йому посади ні на що не впливають в Міноборони і не забезпечують ухвалення рішень.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...