Експеримент виправдав себе: Український дрон-дракон вперше підсмажив російський танк

Українські безпілотники "Дракон" тепер спалюють російські танки / скріншот

Українські війська вперше застосували термітний безпілотник "Дракон" для знищення російського танка, йдеться у звіті 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.

Батальйон безпілотників бригади, відомий як "Злі сапсани", застосував термітний безпілотник під час нещодавнього російського наступу. На відео, яке видання Kyiv Post не змогло незалежно перевірити, камера безпілотника показує, як танк підривається на чомусь, що, вочевидь, є міною. Після цього наближається "Дракон", і до кінця кадру танк охоплений полум'ям, передають Патріоти України.

Як пише Forbes, у четвер або раніше 30-та механізована бригада української армії, що утримує лінію навколо Миньківки, помітила самотній російський танк - можливо, із сусідньої російської добровольчої бригади "Сєвєрр-В", - що котився лісистою дорогою серед білого дня.

A Ukrainian dragon drone burns a Russian tank.

"Як помітив український безпілотник здалеку, українські війська вразили танк - можливо, протитанковою ракетою. Початковий удар знерухомив броньований "танк-черепаху", зробивши його легкою ціллю для подальшої атаки", - пише аналітик Девід Акс.

На його думку, один із дронів-драконів 30-ї механізованої бригади опинився в найкращій позиції, щоб прикінчити танк. Експерт прокоментував:

"Він завис над головою, розпорошуючи лавоподібний терміт по всьому танку. Незабаром танк перетворився на багаття".

Аналітик стверджує, що запальний спрей дронів досить неточний, тому 30-й механізованій бригаді довелося знерухомити цей російський танк до того, як дрон-дракон зміг налетіти.

"Ймовірно, це перший задокументований випадок ураження дроном-драконом російської бронетехніки", - додав естонський аналітик WarTranslated.

Росія має мобілізаційний резерв у 9 млн осіб, але зіткнулась з проблемами: Експерт пояснив, що не так з планами Кремля

субота, 5 жовтень 2024, 9:08

Держава-агресор Росія має мобілізаційний резерв у 9 мільйонів осіб, однак не всі вони підлягають мобілізації. Кремль стикнувся з низкою проблем, поповнюючи ряди свого окупаційного війська 20-30 тисячами окупантів щомісяця. Про це сказав директор військ...

Це буде не Донбас: Селезньов спрогнозував активізацію армії Путіна на одному з напрямків

субота, 5 жовтень 2024, 8:58

Армія РФ активізувала військові дії на Запорізькому напрямку. Ймовірно, це пов'язано з тим, що на цю ділянку було направлено додаткові сили ворога після захоплення Вугледара. Про це розповів військовий експерт Владислав Селезньов у коментарі "24 Каналу...