Експоліцейський-зрадник із Харківщини віддав кафе дружини окупантам

Колишнього начальника сектору відділення поліції №1 Куп'янського районного управління поліції ГУ Нацполіції судитимуть за державну зраду. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, передають Патріоти України.

"Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно колишнього правоохоронця, який займав керівну посаду в Куп'янському районі Харківської області. Намагаючись вислужитися перед окупантами, зрадник віддав їм у користування кафе власної дружини", — розповіли у ДБР.

Окрім кафе, експоліцейський передав окупантам службовий автомобіль. Слідство встановило, що чоловік перейшов на бік ворога одразу після окупації селища Великий Бурлук (селище окупували 25 лютого).

Він допомагав загарбникам створювати новий окупаційний правоохоронний орган у Великому Бурлуку та агітував колег співпрацювати з окупантами. Колегам чоловік пропонував навчання у вищих закладах освіти Росії для того, аби надалі отримати офіцерські звання.

Колишнього поліцейського затримали у середині вересні на кордоні з Росією — він намагався втекти. Обвинувальний акт щодо нього сформований за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Зараз чоловік перебуває під вартою.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...