Експосадовці "Укрзалізниці" допомагали окупантам переправляти військову техніку на Харківщину (фото)

У Харківській області затримали трьох колишніх співробітників компанії "Укрзалізниця", які допомагали російським окупантам переправляти воєнну техніку на територію регіону. Про це повідомив речник Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула, передають Патріоти України.

Як установило слідство, четверо колишніх співробітників "Укрзалізниці" перейшли на бік окупантів на початку війни. Згодом добровільно долучилися до місцевої окупаційної адміністрації Куп'янська. "Там одного призначили керівником, двох – його заступниками, ще одного – інженером у лавах створеного ворогом "Купянск-южной дистанции колеи". На цих "посадах" вони допомагали країні-агресору відновлювати залізничне сполучення з регіоном для забезпечення потреб окупаційних угруповань на східному фронті", — розповіли в СБУ.

Зокрема, колишні співробітники "Укрзалізниці" сприяли переправленню залізницею військової техніки, озброєння та боєприпасів із Росію на тимчасово окуповану територію Харківської області. Також вони віддали окупантам виробниче обладнання місцевого підрозділу "Укрзалізниці" й агітували населення переходити на бік ворога.

"Вони особисто закликали місцевих жителів вступати до підконтрольного рф "залізничного підприємства". За це обіцяли лояльне відношення з боку рашистів та виплату "зарплат" в російських рублях", — розповіли у СБУ.

Трьом затриманих оголосили підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі агресору) Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою. Четвертому зловмиснику, який перебуває в Росії, заочно оголосили підозру.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...