Експосла України у Німеччині депутати Бундестагу хочуть визнати небажаною особою

Дипломат Андрій Мельник 8 років обіймав посаду посла України в Німеччині. У жовтні він має повернутись до Києва, згідно з наказом президента про його звільнення, інформують Патріоти України.

Андрій Мельник став відомий своєю чіткою критикою німецьких політиків. Тепер депутатська група AfD вносить у Бундестаг подання, щоб визнати його небажаною особою в Німеччині.

Чим пояснюють такі дії

У документі німецькі депутати пишуть, що хочуть так зробити "на тлі його численних образ і приниження народу, державних органів і політиків країни перебування". Група вимагає "негайного відкликання" Мельника до його запланованого від'їзду з Німеччини в жовтні.

Депутати кажуть, що Мельник назвав канцлера Олафа Шольца "ображеною ліверною ковбасою" і звинуватив федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра у створенні "павутини контактів з Росією".

"Пан Мельник представляв інтереси своєї країни. Ми закликаємо федеральний уряд захищати інтереси Німеччини з такою ж пристрастю", – сказав голова парламентської групи AfD у Комітеті закордонних справ Петро Бистронь.

Він наголосив, що заява спрямована проти бездіяльності німецького уряду, а не проти Мельника як особи.

Заява не передбачає наслідків

Німецькі депутати пояснюють, що заява не матиме жодних далекосяжних наслідків. Її слід розуміти як запит до Федерального міністерства закордонних справ.

До цього Єнс Леманн, депутат Бундестагу від ХДС від Лейпцига, висунув таку ж вимогу в соціальних мережах щодо Мельника. Мовляв, його треба оголосити персоною нон-грата, щоб він міг швидко покинути Німеччину.

Сам Мельник, коментуючи таку заяву, писав, що таке він називає "справжньою солідарністю" з Україною в розпал варварської війни Росії.

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...