Екстраординарний крок підтримки України: Президент Байден прийняв голову МЗС України у Білому домі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся у Вашингтоні з президентом США Джо Байденом і держсекретарем Ентоні Блінкеном. Про це йдеться у повідомленнях української та американської сторони, зазначають Патріоти України.

Варто зазначити, що президент США майже ніколи не проводить окремі зустрічі у Білому домі з міністрами закордонних справ, що відвідують Вашингтон. Зустріч із Кулебою підкреслює вагу, яку США надають українському питанню.

"Президент Джо Байден зустрівся з главою МЗС України Дмитром Кулебою, щоб підтвердити підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України. Президент Байден розповів главі МЗС про реакцію США на рішення Росії визнати нібито "незалежність" так званих "ЛДНР", у тому числі наказ, виданий напередодні увечері (санкції проти ОРДЛО - ред.) та нові санкції, анонсовані сьогодні (22 лютого). Він також підтвердив, що США продовжать надавати безпекову допомогу та макроекономічну підтримку", - йдеться в комюніке Білого дому.

Джо Байден зазначив також, що Штати разом із союзниками швидко й рішуче реагуватимуть у випадку подальшої агресії РФ проти України.

Дмитро Кулеба подякував США за всю допомогу Україні на тлі ескалації з боку Кремля та відзначив провідну роль Джозефа Байдена у мобілізації глобальної коаліції на захист України та світового безпекового порядку, зазначає українська сторона.

"Дмитро Кулеба наголосив на важливості постійного нарощування санкційного тиску на Російську Федерацію, а також військової та макрофінансової підтримки України, озвучив конкретні пропозиції з цього приводу", - зазначають у комюніке.

Також Дмитро Кулеба підтвердив запрошення від імені президента України Володимира Зеленського Джо Байдену відвідати Україну з візитом.

Відбулась зустріч також з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.


Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...