Ексватажок "ДНР" розповів про провали окупантів та похвалив ЗСУ (відео)

Терорист Ігор Стрєлков-Гіркін несподівано заявив про провали армії Путіна та похвалив Збройні сили України. Відео з'явилося у мережі, передають Патріоти України.

Зокрема, Гіркін наголосив, що в окупантів є місяць-півтора для наступальних дій. Інакше ЗСУ візьмуть ініціативу на себе.

"Достатньо багато розумних, грамотних людей, які володіють даними щодо ситуації в Україні, навіть не маючи спеціальних навичок, говорили про те, що українська армія далеко не та, якою вона була у 2014 та навіть 2015 роках. Це достатньо серйозна військова сила, з якою потрібно досить серйозно воювати. Результат - шапками закидати не вийшло. Розрахунок на те, що Україна впаде впродовж максимум двох тижнів, не виправдалися", - заявив Гіркін.

Терорист визнав, що втрати РФ в Україні величезні та невиправдані якимись бойовими успіхами. Ба більше, Гіркін знову вдався до компліментів українській армії.

"Так, противник (українська армія - ред.) діє достатньо грамотно, маневрує сили, виводить війська із умовного мішка та перекидує їх на загрозливі напрямки", - зазначив він.

Гіркін зауважив, що на рахунку України багато тактичних успіхів. На його думку, поразкою не є й відступлення з Кремінної. Натомість цим угрупуванням військ перекрили більш важливі напрямки.

Терорист заявив, що "звільненням" Миколаєва, Одеси та Донбасу ця війна не закінчиться. На його думку, необхідно "звільняти" Київ, або "примушувати його до капітуляції". В іншому випадку війна в Україні затягнеться на місяці чи роки.

"Чим довше триває війна, тим більше шансів того, що в цю війну вступлять прямо чи опосередковано зі своїми збройними силами окремі країни-члени НАТО. А зараз я вважаю, з вірогідність 7 до 1, що протягом травня розгромити донецьке угрупування противника повністю не вдасться, якщо взагалі вдасться його розгромити", - заявив Гіркін.

У Повітряних силах заявили, що бойові вильоти F-16 відбудуться не одразу після прибуття літаків в Україну:: У чому причина

четвер, 2 травень 2024, 18:30

Після прибуття винищувачів F-16 в Україну бойові вильоти не розпочнуться миттєво, оскільки спочатку буде проведено аналіз поточної обстановки на фронті. Крім того, нині проводиться підготовка відповідної інфраструктури для прийняття цих винищувачів, пе...

"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...