Ексвійськовий та експерт з питань безпеки: Польща призначила нового посла в Україні

З 1 вересня в Україні почне працювати новий посол Польщі — колишній військовий та дипломат, експерт з питань безпеки Пьотр Лукасевич. Про це заявив речник МЗС Польщі Павел Вронський, повідомляють Патріоти України з посиланням на польське радіо FRM24.

За словами Вронського, Лукасевич офіційно розпочне свою діяльність як посол Польщі в Україні 1 вересня. Також він зазначив, що останніми днями кілька нових польських амбасадорів розпочали роботу в різних країнах. Наприклад, колишній посол ЄС в Україні (2012−2016) Ян Томбінський став послом Польщі в Німеччині.

Пьотр Лешек Лукасевич — політолог, дипломат, полковник запасу Збройних сил Польщі, у 2012−2014 роках був послом Польщі в Афганістані.

У 1995−2006 роках займався питаннями державної безпеки та боротьбою з тероризмом. Брав участь у місіях в Іраку (2004−2005).

У жовтні 2009 року він його призначили уповноваженим Міністерства національної оборони у справах Афганістану. На цій посаді, зокрема, він брав участь у розробці польської стратегії військової присутності в Афганістані.

У 2012 році вийшов у запас у званні полковника, після чого став послом в Афганістані. Свою місію завершив 31 грудня 2014 року. Після повернення зайнявся публіцистичною, викладацькою та експертною діяльністю.

Не карта для переговорів: Зеленський розповів про справжні цілі операції на Курщині

субота, 24 серпень 2024, 17:02

Українська операція в Курській області складна. Проте вона йде за планом і приносить свої плоди. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у Києві, повідомляють Патріоти України. . "Операція складна. Важливо те, що в...

У Міноборони США зробили заяву щодо передачі винищувачів F-16 для України

субота, 24 серпень 2024, 16:02

Сполучені Штати не планують найближчим часом передавати Україні власні винищувачі F-16, оскільки потребу в цих літаках задовольняють європейські союзники по НАТО. На цьому наголосив заступник міністра оборони США Френк Кендалл в інтерв'ю фінському вида...