"Ексзаступник міністра палива та енергетики ДНР" постане перед судом за звинуваченням у тероризмі

Колишнього "заступник міністра палива та енергетики ДНР" судитимуть за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України), повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу прокуратури Києва.

"Підозрюваний у період із липня 2014 року до 2015 року, обіймаючи посаду так званого "заступника міністра палива та енергетики ДНР", проводив агітаційну роботу серед населення Донецької області щодо діяльності зазначеної терористичної організації з метою схилення до участі в ній і отримання підтримки серед жителів східних регіонів України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними слідства, підозрюваний налагоджував взаємодію незаконних державних утворень ("Донецької Народної Республіки" та "Луганської Народної Республіки") між собою задля координації дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, захоплення державної влади в Україні та зміну меж території та державного кордону України.

Також підозрюваний надавав терористам "ДНР" матеріальну та організаційну допомогу, забезпечував паливом військові машини, які використовувались у збройному протистоянні зі Збройними силами України, захопленні населених пунктів, будівель, військових частин та інших об’єктів на території Донецької області, захопленні зброї та заволодінні у інший спосіб боєприпасами, вибуховими речовинами, військовою технікою, транспортними засобами, забезпечував опалення будівель, в яких проживали найманці РФ.

При цьому підозрюваний активно взаємодіяв із місцевими та закордонними засобами масової інформації з метою їхнього використання для агітації та висвітлення діяльності "ДНР", а також дискредитації діяльності органів державної влади України та учасників антитерористичної операції.

"Стороною обвинувачення отримано дозвіл суду на затримання підозрюваного з метою приводу до суду для розгляду питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - додали в прокуратурі.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...