Екзамен на принциповість для генпрокурорки Зеленського: Після обшуків одіозні судді Окружного адмінсуду Києва побігли за захистом до Венедіктової

Прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва повідомила про проведення в приміщенні суду обшуків у «справах Майдану» і назвала це черговою спробою дискредитації суду.

Троє суддів Окружного адміністративного суду Києва Євгеній Аблов, Руслан Арсірій і Богдан Санін поскаржилися Вищій раді правосуддя і генпрокурору Ірині Венедіктовій на тиск та втручання в діяльність щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на дані сайту Вищої ради правосуддя.

Суддя Аблов заявив, що 17 липня відбувся обшук в його службовому кабінеті на підставі ухвали Ленінського райсуду Кіровограда від 16 липня і за клопотанням заступника генпрокурора. Того ж дня він отримав підозру за аналогічних обставин, що і в серпні 2019 року.

«На мою думку, зазначена підозра… порушує моє конституційне право на оскарження необґрунтованого повідомлення про підозру та свідчить про тиск на мене, як на суддю, та чергове тривале розслідування кримінального провадження з метою ухвалення мною рішень на користь суб’єкта владних повноважень», - вважає суддя.


Він пояснив, що наразі розглядає 21 провадження за позовом колишніх прокурорів до Офісу генпрокурора з метою поновлення на займаних посадах. «Вважаю, що дії заступника генпрокурора мають на меті здійснення протиправного тиску на суд задля досягнення для себе позитивного результату у конкретних справах», - наголосив суддя Аблов.

Суддя Руслан Арсірій поскаржився на дії Національного антикорупційного бюро, співробітники якого проводили обшуки у його службовому кабінеті 17 липня.

«З усіх можливих заходів, визначених процесуальним законодавством, правоохоронними органами було обрано саме такий, який наймасштабніше паралізує роботу судді та викличе найбільший суспільний розголос, спрямовану на безпідставну дискредитацію, адже ніяких «слідів» злочину знайдено не було і не могло бути», - переконаний служитель Феміди.

Суддя Богдан Санін заявив, що у провадженні Окружного адмінсуду Києва знаходиться значна кількість адміністративних справ, в яких відповідачами є НАБУ, Офіс генпрокурора, СБУ, Вища кваліфікаційна комісія суддів України.

Тому за обшуками 17 липня, вважає суддя, лежить виключна зацікавленість правоохоронців у залякування суддів Окружного адмінсуду Києва. І додав: у діях правоохоронних органів є склад злочину за ч. 1 ст. 109 ККУ («Повалення конституційного ладу або захоплення державної влади»).
Джерело: Главком

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...