"Елемент несподіванки спрацював": Військовий ЗСУ розповів про початок наступу на Курщині

Українські бійці "з невеликим опором" перетнули кордон з РФ у Курській області вночі 6 серпня. Майже одразу вони вийшли на західну околицю міста Суджа, передають Патріоти України з посиланням на розповідь одного з учасників вторгнення британському BBC.

Військовий, який у матеріалі називається Томашем, каже, що його підрозділ безпілотників витратив два дні, прокладаючи шлях для вторгнення через кордон. Він отримав наказ прибути у визначене місце в Сумській області, але не знав, яким буде завдання.

За словами Томаша, українські захисники заздалегідь придушили засоби зв’язку та спостереження противника, щоб звільнити шлях.

"Елемент несподіванки спрацював. Ми легко увійшли з невеликим опором. 6 серпня перші групи переправилися вночі в кількох напрямках. Майже одразу вони вийшли на західну околицю міста Суджа", — розповів військовий.

Він також поділився враженнями від контактів з місцевим населенням. «Російські мирні жителі, з якими ми стикаємося, не чинять опору. Ми їх не чіпаємо, але вони або ставляться до нас різко, негативно або взагалі не ставляться», - зазначив боєць. «Також нас обманюють щодо позицій російських військ», – додав він.

Заради "стратегічного співробітництва": Путін прибув до Азербайджану з візитом

неділя, 18 серпень 2024, 21:58

Російський диктатор Володимир Путін вперше з початку повномасштабного вторгнення прибув із візитом до Азербайджану. Про це повідомляє служба ВВС Азербайджану, передають Патріоти України. Зазначається, що Путін перебуватиме в Азербайджані два дні - 18 т...

Українські військові скинули російський прапор у ще одному селі Курської області (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 21:15

В неділю, 18 серпня 2024 року, морські піхотинці ЗСУ виклали відео з села Опанасівка Кореневського району Курської області Росії. Відповідний півхвилинний запис оприлюднено на офіційній сторінці у фейсбуці 36 окремої бригади морської піхоти імені контр...