"Ембарго на російську нафту та газ може сильно вдарити по РФ", - Фурса

Ембарго на російську нафту та газ може сильно вдарити по Росії. Проте це рішення суттєво вплине й на Захід. Про це в ефірі 24 каналу розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса, передають Патріоти України.

За його словами, Росія може зупинити постачання газу ще до можливого рішення Заходу.

Може бути "поступове ембарго", – Фурса

"Ембарго було б дуже і дуже болюче для Росії, якщо його запровадять. Сподіваюсь, що Росія оголосить саме ембарго на газ, що Путін виконає свою обіцянку – зупинить постачання газу тим країнам, які не платять в рублях", – сказав Фурса.

Інвестиційний банкір пояснив, що нафтове ембарго важливіше, адже на нафту приходиться втричі більше доходів російського бюджету, ніж на газ. "Теоретично, може бути так зване поступове ембарго, коли кожна країна сама вирішує, бере на себе зобов'язання – відмовитись від певного договору і на певний час від російської нафти", – зазначив Сергій Фурса.

Він додав, що проблема з ембарго, власне те, чого боїться Захід – це зростання цін на нафту. В результаті цього Росія може не так багато втратити, навіть якщо продаватиме менше.

Джерело: 24 канал

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...