Ембарго на золото та блокування активів "Сбербанку": В ЄС ухвалили сьомий пакет санкцій проти Росії


Постійні представники (посли) країн ЄС затвердили сьомий пакет санкцій проти Росії. До нього включено ембарго на імпорт золота з РФ та заморожування активів російського Сбербанку. Також до "чорного списку" додано 50 фізичних та юридичних осіб, передають Патріоти України.

Про це заявили постпред Литви в ЄС Арнольдас Пранкявічюс та журналіст Рікард Джозвяк. Офіційно про запровадження сьомого пакету санкцій Євросоюз може оголосити завтра, 21 липня.

"Посли ЄС схвалили сьомий пакет санкцій ЄС щодо Росії. Золото, зокрема золоті прикраси, включено. Завтра [рішення] має бути опубліковане в офіційному журналі ЄС", – повідомив Джозвяк.

Як зазначив Пранкявічюс, серед внесених до списку санкцій осіб є політики, військові, олігархи та пропагандисти. Імен постпред Литви не назвав.

Однак, за даними ЗМІ, персональні санкції планують запровадити проти російських артистів Сергія Безрукова та Володимира Машкова, які підтримали агресію, а також проти мера Москви Сергія Собяніна. Очікується, що, крім росіян, під санкції потраплять і т.зв. "керівники" окупованих міст в Україні.

За даними глави МЗС Угорщини Петера Сійярто, до нового пакету санкцій проти РФ включено 48 фізичних осіб, одну з російських віце-прем'єрів, регіональні політики, а також 9 організацій, включаючи Ощадбанк. Як писало угорське видання Portfolio, новий санкційний пакет не передбачає розширення енергетичних обмежень. Також не вводитимуться обмеження щодо Газпромбанку. Саме через нього здійснюється більшість платежів за російські енергоносії.

Крім того, джерела Reuters повідомляли, що ЄС у сьомому пакеті санкцій може розморозити деякі кошти провідних російських банків заради торгівлі продовольством, у т.ч. зерном. Йдеться, за даними агентства, йдеться про ресурси підсанкційних Банку Росії, ВТБ, ВЕБ, Совкомбанку, Новікомбанку, Промзв'язку банку, а також банку "Открытие".

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...