"Емоційна історія": Клімкін пояснив свій конфлікт із Зеленським

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав конфлікт із Володимиром Зеленським "історією не стільки змістовною, як емоційною", повідомляють Патріоти України.

За його словами, він не спілкувався з Зеленським з приводу ноти МЗС російській стороні у справі про звільнення українських моряків. «Він не намагався скомуніфікувати зі мною. Я готовий з ним поговорити в будь-який момент» — підкреслив Клімкін.

Крім того, за його словами, він хотів ознайомити Зеленського з нотним листуванням МЗС. «Ми хотіли і ноту РФ, і ноту у відповідь потім відіслати (Зеленському). Ми працювали з нашими юристами, але потім прозвучала ця заяву. Я не знаю, хто її ініціював», — сказав міністр.

При цьому він підкреслив, що нотне дипломатичне листування — це компетенція МЗС, і в ноті щодо моряків українська сторона не повідомляла нової інформації, а лише вказувала свою незмінну позицію, раніше озвучену в міжнародних судах.

«Не було жодного нового слова в цій позиції», — сказав Клімкін. Він також зазначив, що тимчасовий повірений України в РФ після нотного листування вже спілкувався з російською владою щодо інструментів звільнення моряків.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...