Енергійний Борис Джонсон з нами: Зеленський подзвонив прем’єру Британії через загрозу повернення РФ до G7

Повернення G7 до формату G8 можливо лише на умовах консенсусу, а принаймні Німеччина та Британія не готові іти на поводу ренегата Макрона і дивакуватого Трампа. Є сподівання, що і Канада не піде на авантюру лідерів Франції та США.

Президент Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Голова української держави подякував Борису Джонсону за тверду та принципову позицію Великої Британії на підтримку України у світлі нещодавніх заяв про можливість повернення Росії до «Великої сімки», зазначають Патріоти України.

Було наголошено на неможливості відновлення членства РФ у G7, доки Росія систематично порушує норми міжнародного права та підриває європейську й світову безпеку.

Співрозмовники погодились, що в умовах агресії РФ, що триває в Україні, окупації Криму та невиконання Росією Мінських домовленостей неможливо говорити про повернення РФ на міжнародний майданчик, де вирішуються глобальні проблеми.

Володимир Зеленський отримав запевнення, що така чітка позиція буде продемонстрована у ході чергового саміту «Сімки», який відбудеться 24-26 серпня у Франції.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон запросив Президента України відвідати Велику Британію з офіційним візитом.

Глава британського уряду також привітав Володимира Зеленського з Днем Незалежності та побажав успіхів і процвітання народові України.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...