"Енергоатом" звільнив топпосадовця після того, як СБУ затримала його на хабарі у 100 тис. грн

НАЕК Енергоатом звільнила директора з контрольно-ревізійної роботи та комплаєнс-політики Олександра Скопича, якого правоохоронці затримали на хабарі у 100 тисяч гривень, сказано у заяві компанії у п’ятницю, 4 жовтня. У компанії підкреслюють, що оголошена Скопичу підозра «жодним чином не повʼязана» з його роботою в Енергоатомі, передають Патріоти України.

«Однак, враховуючи суспільний резонанс та порушення ним вимог компанії у сфері боротьби із корупцією, 30 вересня 2024 р. наказом в.о. голови правління АТ НАЕК Енергоатом Петра Котіна цього посадовця звільнено із займаної посади», — сказано у повідомленні.

Про затримання Скопича стало відомо 28 вересня. За даними прокуратури, колишній високопосадовець обіцяв вирішити питання щодо отримання оплати від одного з гірничо-збагачувальних комбінатів, що входить до складу АТ Енергоатом, на користь приватного товариства за 100 тис. грн. СБУ затримала його під час отримання грошей.

А що б ви зробили?

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 15:00

Відкриваємо нову рубрику: що нинішня влада робить неправильно – і як би діяв Уряд національної єдності (і порятунку). Часто чуємо це питання, коли критикуємо владу: "А що б зробили ви?". Давайте розберемо на конкретному прикладі. І фронт, і прифронтова...

"Виникло непорозуміння": Швейцарія не підписувала жодних комюніке щодо "мирної ініціативи" Китаю та Бразилії - посол

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 14:59

Позиція Швейцарії щодо мирного врегулювання війни в Україні не змінилася, країна не підписувала комюніке після зустрічі, яку провели КНР і Бразилія на полях Генеральної Асамблеї ООН. У цьому запевнив посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн в інтерв'ю ...