Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС

Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають давати Угорщині. Тому він постійно блокує виділення допомоги Україні. Про це Орбан сказав в етері радіо, передає Telex.

"Я постійно працюю над тим, щоб уникнути ситуації, коли гроші, які винні Угорщині, опиняться в Україні", - сказав угорський прем’єр і додав, що дехто називає це правом вето.

Також він заявив, що Україні потрібно давати якомога менше грошей, адже, за його словами, через допомогу Україні страждає "європейський середній клас".

Крім того, Орбан сказав про завершення однієї глави в російсько-українській війні, заявивши, що зараз НАТО вступає в неї.

"Ми дійшли до того, що Європа серйозно розглядає можливість введення військ в Україну, що відкрило нову главу у війні", - підкреслив угорський прем’єр.

При цьому він зазначив, що сподівається на те, що "провоєнний менталітет" у Європі "почне давати тріщини", а "дипломатія поверне контроль".

Долаючи "червоні лінії" Кремля: Британські ЗМІ уточнили строки передачі Україні першої партії винищувачів F-16

субота, 11 травень 2024, 7:15

Перші західні винищувачі F-16 прибудуть в Україну протягом кількох найнижчих тижнів. Про це в п'ятницю, 10 травня, повідомляє британська газета The Standard з посиланням на високопоставлене військове джерела. . ЗМІ стверджує, що винищувачі будуть пере...

"У нас підвищений тиск і прискорене серцебиття": Путін навчив Німеччину боятися, - німецький журналіст

субота, 11 травень 2024, 6:26

Володимир Путін з його постійними ядерними погрозами став для Німеччини "майстром страху", якому регулярно вдається лякати німецьке суспільство. Таку думку висловив колумніст німецького видання BILD Франц-Йозеф Вагнер. "Він знову домігся цього. У нас п...