"Епоха бідності" ж закінчилась: Нардеп від "Слуги народу"Третьякова, як голова комітету з питань соцполітики, обіцяє підвищення пенсійного віку і жалкує, що ФОПам її платять взагалі

Підняти пенсійни планку для українців до 72 років на думку пані Третьякової цілком логічно

Голова парламентського комітету з питань соцполітики, нардеп “Слуги народу” Галина Третьякова заявила, що підвищення пенсійного віку для України неминуче і назвала причини, по яким таке рішення для країни необхідно. Про це представниця правлячої сили сказала в інтерв’ю “Економічній правді“, зазначають Патріоти України.

За словами Третьякової, в України є два шляхи щодо пенсійного віку. Перший варіант – залишити ситуацію з пенсіями без змін, тоді українці виходитимуть на пенсію раніше і отримуватимуть стільки, скільки зараз. Другий варіант – підвищити пенсійний вік і отримувати вищі пенсії.

На питання про те, чи підтримає МВФ підвищення пенсійного віку, нардеп відповіла, що, мабуть, так, оскільки це неминучий процес. Вона також підкреслила, що президент Володимир Зеленський проти підвищення пенсійного віку і може накласти вето на її законопроекти.

Третьякова розповіла, що для пенсійної системи орієнтиром є тривалість життя людей, які досягли пенсійного віку, тобто скільки вони живуть з моменту виходу на пенсію до смерті.

Наприклад, Японія говорить про 72 роки. Ми вже майже як Японія. Зараз у нас 11,3 млн пенсіонерів, з них більше тисячі - це люди, які досягли столітнього віку. Такого не було навіть за часів СРСР, коли у нас було 16 млн пенсіонерів, - заявила вона.

Нардеп сказала, що майбутнім поколінням доведеться платити більше податків, щоб утримувати тих, хто платить менше податків. При цьому Третьякова зазначила, що, згідно з дослідженнями Світового банку, до 2030 року за солідарною системою пенсію за формулою будуть отримувати 40% громадян, іншим буде нараховуватися мінімальна пенсія.

“Не потрібно було ФОПів вводити в систему пенсійного забезпечення. Це можна робити через 10-20 років. В ЄС почали включати самозайнятих в пенсійну систему з 2000-х років, коли стали багатшими”, – пояснила Третьякова.

Вона уточнила, що якщо залишити пенсійний вік таким, який він зараз, з часом ситуація буде ставати тільки гіршою, тому, ймовірно, буде прийнято рішення з 2023 року збільшувати пенсійний вік один раз на рік на один місяць. Нардеп додала, що вирівняти солідарний рівень можливо тільки шляхом збільшення пенсійного віку.

Ситуація складна: Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ намагаються вибити, - "Хортиця"

четвер, 2 травень 2024, 15:25

Російським окупантам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному Покровського району, проте частина, в якій знаходиться противник, перебуває під вогневим контролем українських воїнів, бої тривають, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання...

"Іноді ворог може здійснювати дії": Ворожі ДРГ намагаються проникнути на Харківщину - чи є загроза для Харкова

четвер, 2 травень 2024, 14:49

Упродовж минулого тижня були зафіксовані спроби прориву російських диверсійно-розвідувальних груп до Харківської області. Втім, навряд чи це становить загрозу для самого Харкова. Про це в телемарафоні повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передаю...