"Ердоган би не пробачив": Зеленський заявив, що був проти спецоперації щодо "вагнерівців" із примусовою посадкою літака

Володимир Зеленський розповів, чому він не затвердив операцію по вагнерівцях. План, наголосив президент, був непродуманий та загрожував проблемами у відносинах з Туреччиною. Про це Зеленський повідомив 26 листопада під час пресмарафону "30 запитань президенту". Глава держави наголосив, що операцію щодо бійців ПВК "Вагнера" запропонував тодішній голова ГУР Василь Бурба, передають Патріоти України.

Зеленський був проти операції з примусовою посадкою літака

Зеленський наголосив, що у плані його насторожило те, що літак турецьких авіаліній, яким мали летіти вагнерівці з Мінська до Стамбула, мали посадити у Києві.

"У мене було питання – Ердоган повинен знати? Ні. Я сказав, що хочу знати, це літак, у якому будуть звичайні люди – більше ніж 100 людей, а коли ви пропонуєте садити літак в Україні, а якщо його захоплять бойовики? Чи можуть таке зробити? Так", – переказав свою розмову з Бурбою президент.

Саме після цього Зеленський сказав, що вважає, що це – не українська операція, оскільки вона не продумана детально. Глава держави наголосив, що був готовий схвалити операцію, якщо вона була б ретельно розроблена і якби не постраждали люди.

Ця операція могла спричинити скандал з Туреччиною

Зеленський повідомив, що операція могла би втягнути Україну у велетенський скандал з Туреччиною.

"Ердоган ніколи би нам цього не пробачив. Я з ним обговорюю такі речі за зачиненими дверима і він так нам допомагає", – додав президент.

Зазначимо, що пресмарафон присвячений екватору каденції президента Зеленського. На захід запросили 30 представників ЗМІ, кожен з яких міг поставити по 1 запитанню.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...