"Ердоган готує нестандартний крок": Росія ризикує втратити Вірменію і весь Кавказ

В результаті перемоги Азербайджану в карабахської війні Туреччина отримала можливість створити додатковий транзитний коридор через Каспій.

Підсумки війни в Нагірному Карабасі матимуть далекосяжні наслідки. Росія ризикує остаточно втратити Вірменію, та й весь Кавказ. Про це в своєму блозі на Facebook написав відомий російський політичний аналітик Ель Мюрид, передають Патріоти України.

В результаті перемоги Азербайджану в карабахської війні Туреччина отримала можливість створити додатковий транзитний коридор через Каспій. До цього даний напрямок міцно утримувала Росія, а тепер їй, ймовірно, доведеться потіснитися. Мюрид впевнений, що Туреччина зараз почне в прискореному темпі створювати проект виходу через Каспій в Казахстан, Туркменію, Узбекистан і Киргизію. У майбутньому вона може створити в регіоні свою зону вільної торгівлі, яка поставить хрест на російській ЄАЕС. Ця ситуація, зазначив експерт, стане ударом для Росії. Особливо болючим буде відхід Вірменії з-під впливу Кремля.

"Армения, потерпевшая поражение... испытывает крайне противоречивые чувства к России...Теперь только экономическая зависимость от России вынуждает армян придерживаться прежних установок", - пояснив він.

Мюрид вважає, що Анкара цілком може перехопити Єреван, запропонувавши йому приєднатися до свого транзитного коридору, і перейти з російського газу на інших експортерів. Це знизить напруженість у регіоні і остаточно розірве зв'язки країни з РФ. Мюрид підозрює, що Вірменія охоче піде на такий крок.

"Политика Путина (...), выражающаяся в примитивном политическом шантаже "мы вам газ, вы нам покорность" уже привела к тому, что союзников у РФ практически не осталось, а оставшиеся готовы переметнуться", - резюмував Мюрид.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...