хоче всидіти на двох стільцях: Ердоган відмовився передати Україні російські ЗРК С-400

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган прокоментував пропозицію США про передачу Україні російських зенітно-ракетних комплексів С-400. Про це пише Haberturk, передають Патріоти України.

Раніше Сполучені Штати неофіційно обговорювали з Туреччиною можливість передачі Україні С-400, щоб допомогти їй захиститися від Росії. У своїй заяві після повернення з саміту НАТО Ердоган сказав: "Сьогодні ми знаходимося в тій же точці, про яку ми говорили на початку, що справа щодо С-400 нас закрита. Питання для нас закрите".

Як відомо, Туреччина і Росія уклали контракт на постачання систем С-400 на суму 2,5 мільярда доларів у 2017 році. Вашингтон у відповідь виключив Туреччину з числа партнерів програми виробництва нового винищувача F-35, а пізніше ввів санкції щодо управління оборонної промисловості Туреччини, його керівника Ісмаїла Деміра і трьох високопоставлених турецьких чиновників.

Ворог прагнув але не досяг: Росіяни планували оточити Харків - The Economist

вівторок, 21 травень 2024, 3:25

Початок наступальної операція перенесли на тиждень раніше. Хоча не факт, що до визначених планом 15-16 травня для такого роду удару у росіян все було б готове. Росіяни під час травневого наступу планували частково оточити Харків . Росіяни планували ча...

У Росії проблеми через дефіцит робочої сили: Розвідка Британії вказала на важливий момент

вівторок, 21 травень 2024, 2:35

Росія відчуває дефіцит робочої сили, який стає значною проблемою в деяких секторах. Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у щоденному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну. Британські оглядачі наводять оцінку російського ви...