Ердоган неочікувано пропустив: Російський підсанкційний корабель з військовим вантажем увійшов у Чорне море, - ЗМІ

Російське вантажне судно "Спарта-4", яке перебуває під санкціями США, перетнуло Босфор і зайшло у Чорне море, прямуючи з Сирії до порту Новоросійськ, повідомляє

Наголошується, що Туреччина після початку війни в Україні закрила для російських військових кораблів шлях через протоки між Середземним та Чорним морями, однак на допоміжні та торгові судна заборона не поширюється.

Видання пише, що корабель "Спарта-4" належить російській компанії "СК Південь", яка перебуває під санкціями США.

Зазначається, що після землетрусу в Туреччині та Сирії на початку лютого корабель доставив до сирійського порту Тартус гуманітарну допомогу, а згодом вирушив назад до РФ. До Босфору судно зайшло 1 березня, перед цим його супроводжував ракетний корвет ВМФ РФ "Стєрєгущій".

Як пише видання, судно "швидко і тихо пройшло через Босфор у темний час доби", а його осадка свідчила про велике завантаження.

За версією Naval News, на борту корабля може бути військове обладнання. У сирійському Тартусі розташована російська військово-морська база.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...