Ердоган приймає привітання: Туреччина завершила випробування потужної протикорабельної ракети Atmaca

Ракета «ATMACA». Фото: ЗМІ Туреччини

У Туреччині завершилися випробування протикорабельної ракети Atmaca, повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву президента Туреччини Реджепа Ердоган. Відомо, що протикорабельна ракета Atmaca успішно вразила надводну ціль у вигляді корабля під час заключного етапу випробування перед надходженням на озброєння.

За словами глави турецької держави, останній тестовий запуск був проведений вчора, 18 червня.

Протикорабельна ракета Atmaca – є спільною розробкою компанії ROKETSAN та ASELSAN. Програма розробки передбачає заміну протикорабельних ракет Harpoon на озброєнні ВМС Туреччини.

Безпосередньо ROKETSAN виготовляє саму ракету, а компанія ASELSAN – систему управління вогнем та інше супутнє обладнання.

Вага протикорабельної ракети Atmaca становить 800 кілограмів, з яких бронебійно-фугасна бойова частина – 200 кг.

Ракета «ATMACA». Фото: ЗМІ Туреччини

Ракета «ATMACA». Фото: ЗМІ Туреччини

Ракета «ATMACA». Фото: ЗМІ Туреччини

Ракета має довжину від 4,8 до 5,2 метра, в залежності від версії, та розмахом крила 1,4 метра. Вона оснащена турбореактивним двигуном Міcroturbo TRI 40, який розганяє її до дозвукової швидкості.

Боєприпас створюється для наземних і корабельних пускових установок. Зазначається, що за проєктом, ракета здатна вражати цілі на дальності до 220 кілометрів.

Наведення на ціль на початковому етапі здійснюється з використанням інерційної системи по супутниковій системі навігації (європейська INS чи американська GPS), на кінцевому етапі траєкторії ПКР використовує головку самонаведення для ураження цілі.

Протикорабельні ракети ATMACA на корветі TCG Kinaliada

Система управління дозволяє скасовувати атаку на ціль, а також перенацілювати боєприпас вже під час польоту.

Зазначимо, що у 2014 році уряд Туреччини прийняв програму, що передбачає активний розвиток оборонно-промислового комплексу і розробку типів озброєнь і військової техніки, які могли б конкурувати на світовому ринку.

Пускові установки ракети «ATMACA». Фото: ЗМІ Туреччини

Завдяки цій програмі турецький уряд розраховує значно знизити залежність країни від імпортного озброєння, а також збільшити обсяги військового експорту. Розробка протикорабельної крилатої ракети ведеться в рамках цієї програми.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...