"Ердоган впливає на Путіна, але має свій інтерес": Посол пояснив, чи можна вважати Туреччину союзником України

Туреччина була і залишається стратегічним партнером. Але Київ розуміє, що у Анкари є свої інтереси, і вони нікуди не поділися у зв'язку з нападом Росії на Україну. Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар, відповідаючи на запитання, чи дійсно ми можемо називати Туреччину союзником України, враховуючи тісні контакти російського і турецького керівництва, передають Патріоти України.

"Туреччина як була для нас стратегічним партнером, так і залишається. Але навіть до початку війни ми прекрасно розуміли, що у Туреччини є свої інтереси, і ці інтереси нікуди не поділися у зв'язку з нападом Росії на Україну. Звичайно, посередницькі послуги, закриття проток через Босфор і Дарданелли для російських військових кораблів, гуманітарка, політична підтримка – це позитивні речі, але є і ті речі, які нам не подобаються та не подобалися. Ми про це говорили до війни в більш відкритому форматі. Зараз цей паралельний російсько-турецький трек став більш чутливим, ми на нього реагуємо жорсткіше, але це не означає, що ми зіпсуємо відносини в тому обсязі, який ми з ними маємо тільки тому, що ми на щось ображені", - сказав Боднар в інтерв'ю РБК-Україна.

Водночас посол України в Туреччині визнає, що дійсно є складний діалог з деяких питань, зокрема з питань взаємозв'язків Туреччини з РФ. Але водночас є великий комплекс взаємодії, яким Київ не може нехтувати. Боднар додав, що діалог між Туреччиною і РФ сприяє вирішенню певних питань. Зокрема, зернового питання, посередницьких послуг і так далі. "Можна сказати, що певним чином Ердоган впливає на Путіна і має важелі впливу для того, щоби не скажу, що змусити, але стимулювати його до виконання певних домовленостей", — зазначив дипломат.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...