Ердоган вимагає продовження зернової угоди - вже викликав Путіна на розмову до Туреччини

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наполягає на продовженні зернової угоди, що Росія раніше відмовилася робити. Також він очікує візиту Володимира Путіна до Туреччини в серпні. Про це турецький лідер заявив на спільній прес-конференція з президентом України Володимиром Зеленським, передають Патріоти України.

За словами Ердогана, ведеться активна робота щодо подальшого продовження зернової угоди після закінчення терміну її дії 17 липня. Саме ця тема стане одним з пунктів порядку денного на зустрічі з Путіним, якого чекають в Туреччині в наступному місяці.

"Ми сподіваємося, що вона буде продовжуватися що три місяці, а не кожні два місяці. Ми докладемо зусиль в цьому плані і постараємося збільшити її тривалість до двох років", — заявив Ердоган.

Також турецький президент обіцяє обговорити з Путіним питання обміну полоненими. "Сподіваюся, ми скоро отримаємо від цього результат", — сказав Ердоган. У свою чергу Зеленський дав зрозуміти, що обговорення перейшло до деталей повернення всіх груп утримуваних Росією осіб, включаючи дітей та інших цивільних заручників.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...