Ердоган висловився про ситуацію на ЗАЕС

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про стурбованість ситуацією на Запорізькій АЕС та застеріг від повторення Чорнобильської катастрофи. Політик запевнив, що Туреччина – на боці України. Про це Ердоган сказав на пресконференції після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та генсеком ООН Антоніу Гутеррешем, повідомляють Патріоти України.

"Нас хвилюють сутички на АЕС. Ми не хочемо пережити новий "Чорнобиль". Ми – на боці України і будемо на її боці й надалі", – заявив турецький лідер.

Він вкотре запевнив у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Ердоган висловив співчуття у зв'язку з ракетним обстрілом Харкова з боку російських військ у ніч проти 18 серпня.

Президент Туреччини також повідомив, що його держава відправила до України 98 вантажівок з гуманітарною допомогою, прийняла 325 тис. українців та братиме участь у відновленні країни.

Щодо роботи коридорів для експорту зерна з України, то Ердоган зауважив – від 1 серпня з портів України вийшли 25 суден, які сумарно вивезли близько 625 тис. т зерна.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...