Ердоган визнав, що дуже сильно помилився: Туреччина запропонувала США "сховати в ящики" куплену у Росії систему ППО С-400 заради поновлення домовленостей на F-35

Туреччина запропонувала США законсервувати придбані раніше російські системи ППО С-400 та допустити американців до їхньої інспекції. Це сталося на переговорах про повернення Туреччини у програму постачання новітніх винищувачів F-35. Про це пише турецьке видання Сumhuriyet з посиланням на свої джерела, повідомляють Патріоти України.

За словами співрозмовника видання, Туреччина, яка хоче отримати від США одну ескадрилью F-35 та одну F-35B, висунула Вашингтону пропозицію щодо ЗРК С-400 російського виробництва: "Давайте покладемо їх у ящики, а ви оглянете".

Як розповіли журналісти, на складах у Туреччині зберігаються ЗРК С-400 вартістю $2,5 млрд, які були закуплені у Росії і придбання яких викликало кризу у відносинах із США.

За словами співрозмовника, наразі Туреччина пропонує способи вирішення питання із С-400, адже відмова від них є умовою США для повернення країни в програму з виробництва та придбання винищувачів нового покоління F-35.

Як відомо, США призупинили постачання Туреччині винищувачів F-35 в 2018 році через придбання нею систем протиповітряної і протиракетної оборони С-400 у Росії.

Відтоді на складах у США зберігаються шість бойових літаків F-35A, виготовлених для Туреччини, середня вартість одного такого літака становить приблизно $130 млн.

Ще у січні цього року у Пентагоні заявляли, що наразі повернення Туреччини до програми з виробництва винищувачів F-35 не обговорюється.

"Насправді так відбувається щоразу": Берлінський експерт розповів, як у Німеччині сприйняли Курську операцію

середа, 28 серпень 2024, 11:47

Український наступ в Курській області спричинив злам у сприйнятті цієї війни на Заході. Зокрема німецькі політики вже не бояться ескалації з боку Росії. Про це в інтерв’ю "УП" розповів німецький політичний експерт російського походження Сергій Сумлєнни...

Не всі хочуть помирати за Путіна: Росіяни на окупованих територіях створюють загони для пошуку дезертирів

середа, 28 серпень 2024, 11:20

Росіяни наростили кількість загонів, які шукають дезертирів та збільшили кількість блокпостів на тимчасово окупованих територіях, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). За інформацією ЦНС, після затримання втіка...