Ердоган заявив, що не може розірвати зв'язки з Росією, але заявив, що війна нікому не треба

Туреччина хоче зберігати баланс у відносинах з Росією та Україною, і не готова розірвати відносини з жодною з них. Країна готова стати елементом стабільності у європейському регіоні. Про це під час зустрічі з молоддю заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, пише Hürriyet. Він наголосив, що нова світова війна нікому не потрібна, передають Патріоти України.

"Ми не можемо розірвати відносини з Росією та Україною", – заявив Ердоган, говорячи про позицію Туреччини щодо війни. Він зазначив, що Анкара намагається проводити "політику балансу як з Росією, так і з Україною". "У цій політиці балансу я не маю наміру розривати зв'язки ні з Путіним, ні з Зеленським", – сказав він.

За його словами, Туреччина має намір продовжувати телефонну дипломатію з обома президентами, "бо розв'язання нової світової війни не принесе користі ні нашому регіону, ні всьому світу".Президент додав, що Туреччина має тісні економічні зв'язки як з РФ, так і з Україною.

"У нас є крок в ядерній енергетиці з Росією... ми сподіваємося закінчити і відкрити атомну електростанцію "Аккую" наступного року. Для нас це дуже, дуже серйозне джерело. З іншого боку, у нас є кроки щодо України", – сказав Ердоган. Політик також згадав, що Туреччина купує у РФ 50% споживаного природного газу.

"Для нас це стратегічно важливі відносини. І ми не можемо перервати ці відносини", – сказав президент. Ердоган також підтвердив, що його країна має "багато партнерських відносин з Україною в галузі продуктів харчування та зернових", які Анкара має намір продовжувати. "І якщо є держава, яка буде елементом стабільності у регіоні, то це Туреччина. Ми маємо захистити це", – резюмував він.

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

Пекельна картина: ЗСУ показали тіла окупантів біля Часового Яру, які померли за Путіна (відео)

середа, 24 квітень 2024, 16:45

Армія РФ безперервно намагається штурмувати Часів Яр. Так, ЗСУ показали околиці міста, засипані тілами солдатів армії РФ. Про це пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Українські військовослужбовці гидливо обходять трупи, знімаючи ...