Ердоган завдав болю: Папа Римський Франциск висловився про ситуацію з Собором Святої Софії у Константинополі/Стамбулі

Папа Франциск заявив, що страждає від рішення Туреччини зробити стамбульський музей Святої Софії мечеттю. Про це понтифік заявив під час недільного молитви "Ангел Господній", озвученої на площі Святого Петра, зазначають Патріоти України.

"Мої думки несуться далеко, до Стамбула. Маю на увазі Святу Софію. Це завдає мені великої скорботи", – додав глава Католицької Церкви.

Нагадаємо, вищий адміністративний суд Туреччини під тиском Ердогана дозволив змінити статус собору Айя-Софія, анулювавши рішення Кемаля Ататюрка 1934 року про перетворення собору на музей.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...