Ердоган зробив заяву щодо повернення Криму Україні

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що окупований Крим повинен повернутися до складу України відповідно до норм міжнародного права. Про це турецький лідер сказав у відеозверненні до учасників "Кримської платформи" 11 вересня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Anadolu.

Ердоган заявив, що анексія Криму, проти якої Туреччина виступала від першого дня, ще більше поглибила страждання кримських татар, які 80 років тому пережили депортацію. "Наша підтримка територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України залишається непохитною. Повернення Криму до складу України є вимогою міжнародного права", – наголосив президент Туреччини.

Ердоган додав, що один із пріоритетів зовнішньої політики його держави – забезпечення безпеки та добробуту кримських татар. Політик наголосив, шо кримські татари мають право жити вільним, безпечним і мирним життям на своїй батьківщині.

"Приємно, що в червні після майже трирічного полону звільнили заступника голови Національної асамблеї кримських татар Нарімана Джеляла. Ми сподіваємося на якнайшвидше звільнення всіх кримських татар, зокрема й братів Асана та Азіза Ахтемових", – сказав турецький лідер.

Він також сказав, що сподівається на завершення війни в Україні справедливим і міцним миром на основі територіальної цілісності, суверенітету та незалежності держави.

Критично важливо: Генерал-майор пояснив, чому захоплення Покровська матиме катастрофічні наслідки

середа, 11 вересень 2024, 17:59

Захоплення Покровська Донецької області, де зараз тривають запеклі бої, може стати катастрофічним для загальної комунікаційної лінії України в цьому регіоні. Про це у розмові з "24 Каналом" сказав генерал-майор Великої Британії у відставці Чіп Чепмен, ...

"Єдиний вихід - віра в Бога": Патріарх Кирило заявив про наближення апокаліпсису

середа, 11 вересень 2024, 16:01

Людство можуть очікувати катастрофічні наслідки через розвиток технологій у відриві від зміцнення моральних почуттів людей. Про це сказав глава Російської православної церкви патріарх Московський Кирило (Гундяєв) у середу, 11 вересня, передають Патріот...