Есмінець США Porter братиме участь у Sea Breeze

Есмінець ВМФ США «Porter» (DDG-78) класу «Arleigh Burke» почав свій транзит у північному напрямку до Чорного моря.

Есмінець США «Porter» братиме участь у «Sea Breeze»

Есмінець має підвищити регіональну стабільність на морі, взявши участь у 20-й ітерації американських і українських спільних навчань «Sea Breeze 2020».

Відзначається, що це п’ятий американський корабель, який відвідав Чорне море з початку 2020 року.

Під час перебування в Чорному морі кораблі брали участь в навчаннях із взаємодії з ВМС Болгарії, ВМС Румунії, береговою охороною Грузії та ВМФ Туреччини.

Есмінець ВМФ США «Porter» (DDG-78) прямує до Чорного моря. 19.07.2020. Фото: ВМФ США

Нагадаємо, на чолі з фрегатом Іспанії «Álvaro de Bazán» (F-101) середземноморська військово-морська група НАТО проводить навчання у Чорному морі.

Додатково кораблі групи НАТО відвідають Одесу.

Есмінець «Porter» наряду з іншими братиме участь в американських і українських спільних навчаннях «Sea Breeze».

«Наша участь у багатонаціональних навчаннях, таких як «Sea Breeze», є проявом рішучості США відносно колективного захисту Європи», – йдеться у повідомленні ВМФ США.

Навчання «Sea Breeze» прагне створити спільний потенціал для забезпечення морської регіональної безпеки з урахуванням особливих відносин між країнами-партнерами.

Есмінець ВМФ США «Porter» (DDG-78). Фото: ВМФ США

Планується залучити до навчань 2000 осіб з восьми країн. В тому числі 27 кораблів і 19 літаків.

Країни, намічені для участі в «Sea Breeze 2020», включають Болгарію, Грузію, Норвегію, Румунію, Іспанію, Туреччину, Україну і Сполучені Штати.

«Sea Breeze» – багатонаціональні військові навчання. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США. Метою навчань є покращення співпраці та координації між країнами чорноморського регіону.

Джкркло





Опублікував: Андрій Савчук

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...