Естонія передала Міноборони України польовий шпиталь

Естонія передала військовим України польовий шпиталь

Естонська Республіка передала Збройним Силам України мобільний польовий шпиталь типу «Role 2», повідомляють Патріоти України з посиланням на на Міністерство оборони України.

Українській делегації було урочисто передано символічного ключа від мобільного польового шпиталю.

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр висловила щиру вдячність за такий спільний подарунок Естонії та Німеччини.

У церемонії підписання договору дарування взяли участь представники Естонії, України та Німеччини.

Церемонія підписання угоди. Лютий 2022. Фото: Міністерство оборони України

За словами заступниці Міністра оборони України, вона разом з командувачкою Медичних сил ЗСУ бригадним генералом Тетяною Остащенко везуть ключ від госпіталю в Україну.

Для України це дуже важлива допомога у сфері військової медицини.

Представники України високо оцінили ту допомогу, яку надає Німеччина та Естонія в лікуванні поранених та у сфері військової медицини.

«Разом з тим, ми б хотіли, щоб поранених було менше, а тому сподіваємося, що разом з цією допомогою будуть розблоковані закупівлі зброї для України в Агенції НАТО з підтримки та постачання», — цитує Ганну Маляр Міністерство оборони України.

Мобільний польовий шпиталь типу «Role 2» для Збройних Сил України. Лютий 2022. Фото: Міністерство оборони України

Своєю чергою, Міністр оборони Естонської Республіки висловив слова підтримки Україні у її непохитній позиції у відстоюванні суверенітету та територіальної цілісності.

Role 2

Польовий шпиталь є ключовим елементом для надання допомоги постраждалим у разі бойових дій.

Його завдання полягають у виявленні, стабілізації та, при необхідності, оперуванні постраждалих перед їх доставкою до лікарні.

Україні передано мобільний польовий шпиталь типу «Role 2» виробництва Естонії для прискореного розгортання та використання в польових умовах, який забезпечує надання медичної допомоги на рiвнi бригади.

Мобільний польовий шпиталь типу «Role 2» для Збройних Сил України. Лютий 2022. Фото: Міністерство оборони України

Усі модулі потребують 20 хвилин часу на розгортання та згортання.

Вони можуть використовуватися по одному, а також разом для обладнання польового шпиталю.

Мобільний польовий шпиталь типу «Role 2» для Збройних Сил України. Лютий 2022. Фото: Міністерство оборони України

Нагадаємо, що у грудні минулого року, командувач Медичних сил Збройних Сил України бригадний генерал Тетяна Остащенко взяла участь у конференції та демонстрації сучасного мобільного шпиталю «Role 2».

Також обговорювалось питання фахової підготовки медперсоналу ЗС України за кордоном для їх подальшої роботи саме у таких мобільних шпиталях.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...